انواع اینفلوئنسر در اینستاگرام بسته به پارامترهای گوناگون بسیار متنوع است و صنعت اینفلوئنسرمارکتینگ در تمام دنیا به یک ترند حوزه دیجیتال مارکتینگ بدل شده است. آمارها نشان میدهند که تا پایان سال ۲۰۲۰ نرخ بازگشت سرمایه در زمینه اینفلوئنسر مارکتینگ به ۱۰ میلیارد دلار خواهد رسید که این نکته خود نشاندهنده اهمیت و جایگاه این موضوع در صنعت تبلیغات دیجیتال مارکتینگ است.
در این مقاله قصد داریم به بررسی و شناسایی انواع اینفلوئنسرهای اینستاگرام بر مبنای تعداد فالوئرهایشان بپردازیم.
علت تأثیرگذاری انواع اینفلوئنسر بر مخاطبانشان چیست؟
انواع اینفلوئنسر ها به دو دلیل بر روی مخاطبان خود تأثیر زیادی میگذارند؛ یکی این که مخاطب با علاقه و انتخاب خودش این افراد را دنبال کرده است و دیگر این که اعتماد مخاطبان به این افراد زیاد است.
انواع اینفلوئنسر به چند دسته تقسیم میشوند؟
انواع اینفلوئنسرهای اینستاگرام بر مبنای تعداد فالوئرهایشان به ۴ نوع کلی تقسیم میشوند:
• مگا اینفلوئنسرها (Mega Influencers)
• ماکرو اینفلوئنسرها (Macro Influencers)
• میکرو اینفلوئنسرها (Micro Influencers)
• نانو اینفلوئنسرها (Nano Influencers)
مگا اینفلوئنسرها چه کسانی هستند؟
مگا اینفلوئنسرها افرادی هستند که بیش از یک میلیون فالوئر دارند. سلبریتیها و افراد سیاسی نیز در این دسته از انواع اینفلوئنسر جای دارند. این گروه از انواع اینفلوئنسرها به دلیل اینکه فالوئر زیادی دارند، خود میتوانند در خیلی از زمینهها جریانساز و آغازکننده باشند.
فالوئرهای مگااینفلوئنسرها اغلب شامل گروه وسیعی از افراد با علایق و سلایق مختلف هستند که معمولا بهخاطر ویژگی یا ویژگیهای خاصی که صفحه اینستاگرام مگا اینفلوئنسرها دارد آنان را دنبال میکنند. به همین دلیل هم هست که معمولاً صفحه اینستاگرام این دسته از اینفلوئنسرها نرخ اینگیجمنت کمتری نسبت به تعداد فالوئرهایشان دارند و با توجه به هزینه بالای تبلیغاتشان، انتخاب مناسبی برای اجرای کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ نیستند.
ماکرو اینفلوئنسرها چه کسانی هستند؟
ماکرو اینفلوئنسرها در دستهبندی انواع اینفلوئنسر از لحاظ تعداد فالوئر، در مقام دوم پس از مگا اینفلوئنسرها قرار دارند و افرادی که بین ۱۰۰ هزار تا یک میلیون فالوئر داشته باشند در این دسته قرار میگیرند.
انتخاب ماکرواینفلوئنسرها نسبت به مگا اینفلوئنسرها به دلیل هزینه تبلیغاتی کمتر و دستهبندی مشخصتر فالوئرهای آنان، برای اجرای کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ انتخاب هوشمندانهتری است.
میکرو اینفلوئنسرها چه کسانی هستند؟
میکرو اینفلوئنسرها افرادی هستند که بین ۱۰۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰۰ فالوئر دارند. این گروه از انواع اینفلوئنسر، معمولاً زمینه خاصی را برای فعالیت و جذب مخاطب انتخاب میکنند و بهعنوان کارشناس در آن زمینه، به تولید محتوا میپردازند.
افراد میکرواینفلوئنسر اکثریت جامعه اینفلوئنسر ها را تشکیل میدهند. آنان تأثیر زیادی بر مخاطبان خود میگذارند و برخلاف مگا و ماکرو اینفلوئنسرها، فالوئرهای یکدست و هماهنگی دارند.
یک میکرو اینفلوئنسر، برخلاف سلبریتیها و اینفلوئنسرهای بزرگ، رفتار عادیتری دارد. این گروه از اینفلوئنسرها به دلیل داشتن مخاطب یکدست و همراهی که با تولید محتوا در زمینهای خاص به دست آوردهاند و همچنین هزینه تبلیغات بسیار کمتری که دارند، بسیار بیشتر مورد توجه برندها برای شرکت در کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ هستند.
نانو اینفلوئنسرها چه کسانی هستند؟
این گروه از انواع اینفلوئنسرها، افرادی هستند که کمتر از ۱۰۰۰۰ فالوئر داشته، مخاطبین آنان جامعه کوچکی از افراد محلی و یا افرادی هستند که در یک زمینه خاص فعالیت دارند. این اینفلوئنسرها به دلیل تعداد کم مخاطبینشان، کمتر مورد توجه برندها برای شرکت در کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ هستند.
از آنجایی که نانو اینفلوئنسرها افرادی با محبوبیت زیاد در جامعه کوچکی از افراد محلی هستند، اگر به دنبال معرفی کالا یا خدمات خود در جامعهای کوچک هستید، شناسایی این دسته از اینفلوئنسرها و همکاری با آنها را در اولویت خود قرار دهید.
در کمپینها به سراغ کدامیک از انواع اینفلوئنسر برویم؟
پاسخ به این سؤال به بررسی متغیرهایی مانند نوع کمپین تبلیغی، بودجه اختصاص داده شده، محدودیتهای زمانی برای تبلیغ و… دارد؛ اما بهطور کلی برای اغلب کمپینهای اینستاگرامی، ماکرو اینفلوئنسرها و میکرو اینفلوئنسرها انتخابهای منطقیتر، هوشمندانهتر و بهصرفهتری هستند.