اگر تا به حال هزینههای زیادی را برای همکاری با اینفلوئنسرها متحمل شدهاید ولی هیچ سودی از استراتژیهای اینفلوئنسر مارکتینگ خود کسب نکردهاید، احتمالا با اشتباهات رایج اینفلوئنسر مارکتینگ آشنایی ندارید و بارها مرتکب چنین اشتباهاتی شدهاید. بنابراین اگر دوست دارید بودجه تبلیغات خود را در این صنعت درست و اصولی خرج کنید بهتر است اشتباهات رایج اینفلوئنسر مارکتینگ را بشناسید و برای آنها یک راهحل مناسب پیدا کنید.
ابتدا بگذارید کمی دربارهی اهمیت عدم انجام یا عدم تکرار این اشتباهات صحبت کنیم:
چرا نباید اشتباهات رایج اینفلوئنسر مارکتینگ را تکرار کنیم؟
طبق پیشبینیها، صنعت اینفلوئنسر مارکتینگ تا پایان سال 2021 یک صنعت 13.8 بیلیون دلاری خواهد بود. بنابراین، عجیب نیست که اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از داغترین صنعتهای حال حاضر جهان در دنیای بازاریابی دیجیتال باشد.
پای این عدد را وسط کشیدیم تا بگوییم درست در همین لحظه، بسیاری از برندها از جمله رقبای شما از اینفلوئنسر مارکتینگ برای پیشبرد اهداف تجاریشان استفاده میکنند. این نشان میدهد حتی با وجود این که این بازار تقریبا اشباع شده به نظر میرسد برند شما باید با داشتن یک برنامه دقیق اینفلوئنسر مارکتینگ راه خود را در این صنعت پولساز پیدا کند. دقت داشته باشید که شما تنها در صورتی میتوانید این کار را انجام دهید که از انجام دادن اشتباهات رایج اینفلوئنسر مارکتینگ که از نظر ما به طور روزانه رخ میدهند خودداری کنید.
برخی از برندها گزارش میدهند به ازای هر یک دلاری که برای اینفلوئنسر مارکتینگ هزینه میکنند 6.50 دلار درآمد کسب میکنند. آیا برند شما هم یکی از همین برندهاست؟ اگر جواب شما به این سوال خیر است، احتمالا مرتکب یک یا چند اشتباه رایج در اینفلوئنسر مارکتینگ شدهاید. البته جای نگرانی نیست ما در این مقاله به برخی از مهمترین اشتباهات رایج در اینفلوئنسر مارکتینگ پرداختیم و راهحل آنها را نیز در کنار آنها ارائه دادهایم.
اشتباهات رایج اینفلوئنسر مارکتینگ:
اشتباه اول: اولویت قرار دادن تعداد فالوئر اینفلوئنسرها نسبت به کیفیت محتوا
اینفلوئنسر مارکتینگ تنها همکاری با تولیدکنندگان محتوا با تعداد فالوئر بالا نیست. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که برندها در بازاریابی تاثیرگذار مرتکب میشوند این است که به جای این که به معیارهای مهمتری مانند مناسب بودن محتوا و میزان تعامل اهمیت بیشتری بدهند به تعداد فالوئرهای اینفلوئنسر توجه میکنند.
با توجه به این موضوع، تعدادی از برندها ترجیح میدهند با اینفلوئنسر هایی که بین 10.000 تا 100.000 فالوئر دارند (میکرو اینفلوئنسرها) همکاری کنند. علت این امر این است که این اینفلوئنسرها روی فالوئرهایشان کنترل بیشتری دارند، از این رو میتوانند تعامل بیشتری با آنها برقرار کرده و به سوالاتشان پاسخ بدهند.
همچنین این برندها از طریق همکاری با میکرو اینفلوئنسرها در هزینهی تبلیغات خود نیز صرفهجویی میکنند.
دربارهی تولید محتوای با کیفیت بیشتر بخوانید
چطور مرتکب این اشتباه نشویم:
کمیت همهچیز نیست! بنابراین زمانی که قصد دارید استراتژیهای اینفلوئنسر مارکتینگ خود را اجرائی کنید، مطمئن شوید که اینفلوئنسرها را فقط به دلیل این که تعداد فالوئر بالایی دارند انتخاب نمیکنید. شما برای اجرای صحیح این کار باید به معیارهایی مثل تعداد کامنت، میزان Engagement، میزان تعامل اینفلوئنسر با مخاطبین خود و … نگاه کنید تا ارزیابی بهتری از میزان تاثیرگذاری آنها داشته باشید.
دقت کنید مرتبط بودن فعالیت بیزینس شما با محتوای اینفلوئنسرها نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر محتوای شما با محتوای اینفلوئنسر هیچ ارتباطی نداشته باشد، حتی تعداد فالوئر بالا هم در جذب مخاطب برای شما تاثیرگذار نخواهد بود.
ما در این جا یک نکته حرفهای برای ارزیابی تاثیرگذاری اینفلوئنسرها و حتی مقایسه آنها با هم داریم:
نکته حرفهای: شما میتوانید اینفلوئنسرهای مورد نظر خود را به داشبورد ابزار تحلیل و آنالیز اینستاگرام CoCo اضافه کنید و معیارهایی مانند میزان Engagement، میزان رشد فالوئر، بهترین زمان برای پست گذاشتن، تعیین بهترین فرمت محتوا با توجه به واکنش مخاطبین اینفلوئنسر، بهترین هشتگ ها و … را برای ارزیابی تاثیرگذاری اینفلوئنسرها با استفاده از نمودارهای جذاب بصری ببینید. همچنین میتوانید با استفاده از قابلیت مقایسه CoCo اینفلوئنسرهای مختلف را مقایسه کرده و مطمئنترین انتخاب ممکن را از لحاظ دادههای آماری داشته باشید.
همه امکانات CoCo را تنها با ساختن یک اکانت، یک هفته رایگان امتحان کنید.
اشتباه دوم: با اینفلوئنسرهایی که فعالیتی همسو با فعالیت شما دارند، همکاری نمیکنید.
اینفلوئنسرهای زیادی وجود دارند که شاید محتواهای آنها خیلی با برند شما هماهنگ نباشد ولی فعالیتی همسو با فعالیت شما دارند و میتوانند برای شما مفید واقع شوند. به عنوان مثال بدیهی است یک برند لباس ورزشی با اینفلوئنسرهای حوزه تناسب اندام کار کند؛ ولی شاید بتواند شانس خود را در فضای سفر نیز امتحان کند تا همهکاره بودن محصولات خود را به نمایش بگذارد.
چطور مرتکب این اشتباه نشویم:
همکاری با اینفلوئنسرهای مختلفی که در یک حوزه خاص فعالیت میکنند بسیار خوب است. بنابراین شما میتوانید دادهها را بررسی کنید و ببینید کدام فضاها و کدام اینفلوئسرها برای همکاری با شما بهتر هستند. همچنین با استفاده از این دادهها میتوانید استراتژیهای اینفلوئنسر مارکتینگ خود را اصلاح کنید و ماهانه آنها را به صورت تصاعدی قویتر کنید.
اشتباه سوم: تنها بر روی فروش تمرکز دارید.
بله! قطعا اینفلوئنسر مارکتینگ میتواند منجر به فروش بیشتر شود؛ ولی فروش تنها هدف این صنعت پرمخاطب نیست. اینفلوئنسر مارکتینگ میتواند در رسیدن به اهداف دیگری مانند افزایش آگاهی از برند، نیازهای بازاریابی و به دست آوردن مدیا لازم برای وبسایتها و شبکههای اجتماعیتان به شما کمک کند. بنابراین موفقیت را تنها با میزان فروش کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ خود قضاوت نکنید.
چطور مرتکب این اشتباه نشویم:
تنها یک هدف خاص را معیار استراتژیهای اینفلوئنسر مارکتینگ خود قرار ندهید و سعی کنید معیارهای مهم دیگری را برای اجرای این استراتژیها در نظر بگیرید. این معیارها میتواند شامل میزان ترافیک سایت، Impression، تعداد فالوئرهای کسب شده و … باشد.
اشتباه چهارم: به اینفلوئنسرها جزئیات و اطلاعات لازم دربارهی برندتان را نمیدهید.
این وظیفه شماست که به اینفلوئنسرهایی که به شما همکاری میکنند کمک کنید تا دربارهی برند شما به درستی صحبت کنند. برای این کار باید آنها را با تمامی اطلاعات و دانشی که برای بازگو کردن داستان برند شما نیاز دارند، آشنا کنید. فراموش نکنید که بیتوجهی به این مورد میتواند منجر به اطلاعات غلط درباره برند شما شود.
چطور مرتکب این اشتباه نشویم:
شما باید اینفلوئنسرها را با مضمون تبلیغاتی، هشتگها، داستان برند و هر چیزی دیگری که فکر میکنید برای روایت یک داستان عالی و ایجاد یک تجربه منحصر به فرد با برند شما نیاز است، آشنا کنید.
اشتباه پنجم: جایی برای خلاقیت باقی نمیگذارید.
شما نباید خیلی دربارهی جزئیات محتوای اینفلوئنسرها سختگیری کنید. اینفلوئنسرهای شما مخاطبین خود را بهتر از هر کس دیگری میشناسند و عاقلانه است که به آنها اعتماد کنید تا محتوایی ایجاد کنند که مورد توجه مخاطبین آنها قرار میگیرد.
چطور مرتکب این اشتباه نشویم:
شما باید هر آنچه را که لازم است اینفلوئنسرها دربارهی برند شما بدانند با آنها در میان بگذارید، ولی به آنها اجازه دهید تا برند شما را به طور واقعی در زندگی خود بگنجانند و از طریق محتوایی که تولید میکنند تجربه واقعیشان را در ارتباط با برند شما به اشتراک بگذارند.
اشتباه ششم: اینفلوئنسر مارکتینگ را با دید کمپینهای یک بار مصرف نگاه میکنید.
بسیاری از برندها دچار این اشتباه میشوند که اینفلوئنسر مارکتینگ را به عنوان کمپینهای یک بار مصرف در نظر میگیرند، یعنی با هر اینفلوئنسر تنها یک بار همکاری میکنند. این در حالیست که موفقترین استراتژی های اینفلوئنسر مارکتینگ برنامه ای مداوم برای همکاری با اینفلوئنسرها دارند.
این نکته را بهخاطر داشته باشید که مخاطبین با شنیدین چندینبارهی یک توصیه به استفاده از خدمات یا محصولات یک برند از طرف یک اینفلوئنسر، اعتماد بیشتری نسبت به آن پیدا خواهند کرد.
چطور مرتکب این اشتباه نشویم:
یک برنامه طراحی کنید که بتوانید با هر اینفلوئنسر به صورت ماهانه یا هر سه ماه یک بار کار کنید. به عنوان مثال به مدت یک سال هر سه ماه یک بار دستورالعملها و هر آنچه را که در ارتباط با تبلیغ خدمات یا محصولات خود نیاز دارید را به اینفلوئنسرهای موردنظر ارسال کنید تا مخاطبین اینفلوئنسرها نام برند شما را چندین بار بشنوند.
اشتباه هفتم: جزئیات کلیدی و شرایط اصلی را در قرارداد خود با اینفلوئنسر ذکر نمیکنید.
یکی از مهمترین قسمتهای بازاریابی تاثیرگذار، توافق با اینفلوئنسرها است. قرارداد و توافق بین برند و اینفلوئنسر به عدم ایجاد سوءتفاهم بین طرفین کمک زیادی خواهد کرد. پس عدم ارائه جزئیات و نکات کلیدی در قرارداد منجر به مشارکت ناموفق میشود.
چطور مرتکب این اشتباه نشویم:
مطمئن شوید که قرارداد شما شامل قوانین زیر خواهد بود:
- قوانین نحوه استفاده از محتوا
- قوانین دربارهی بازنشر یا اشتراک مجدد محتوا
- لیستی از تخلفات برای جلوگیری از این موارد
- و…
نتیجه: برای تکرار نکردن اشتباهات رایج اینفلوئنسر مارکتینگ باید کار را به کاردان آن سپرد!
برای این که اشتباهات رایج اینفلوئنسر مارکتینگ را تکرار نکنید باید با متخصصین این امر همکاری کنید و به قول معروف کار را به کاردان آن بسپارید.
آژانس دیجیتال مارکتینگ مهتاب با تجربه ای منحصر به فرد در زمینه اینفلوئنسر مارکتینگ و با تدوین اصولیترین استراتژی های لازم به موفقیت هر چه بیشتر شما در کمپین های تبلیغاتیتان کمک خواهد کرد.
مزایای همکاری با آژانس مهتاب در زمینه اینفلوئنسر مارکتینگ:
- انتخاب تاثیرگذارترین اینفلوئنسرها با توجه به نوع فعالیت برند یا بیزینس شما
- تدوین کاملترین و به روزترین استراتژیهای اینفلوئنسر مارکتینگ
- قردادهای حرفهای و اصولی با اینفلوئنسرها با در نظر گرفتن بودجه تبلیغاتی شما
در نهایت؛ اینفلوئنسر مارکتینگ خوب است یا بد؟
خوب یا بد بودن اینفلوئنسر مارکتینگ تنها به نحوه استفاده شما از آن بستگی دارد. اگر بتوانید اینفلوئنسرهایی را پیدا کنید که بیشترین تاثیرگذاری را بر مخاطبینشان داشته باشند و بتوانند با خلاقیتی مثالزدنی داستان برند شما را تعریف کنند، ممکن است اعتبار برند شما و تعداد مشتریان بالقوهتان افزایش پیدا کند. بنابراین برای این که اشتباهات رایج اینفلوئنسر مارکتینگ را تکرار نکنید با هدفی روشن قدم در این مسیر پر پیچ و خم بگذارید.
به علاوه، برای این که اینفلوئنسرهای تاثیرگذار خود را در اینستاگرام پیدا کنید میتوانید مراحل زیر را امتحان کنید:
- یک اکانت در در داشبورد ابزار آنالیز اینستاگرام CoCo بسازید
- لیستی از مشخصات معتبرترین اینفلوئنسرهای فعال در حوزه بیزینس خود را تهیه کرده و به watchlist CoCo اضافه کنید.
- مهمترین معیارهای لازم مثل نرخ Engagement و … را برای سنجش میزان تاثیرگذاری هر کدام از اینفلوئنسرها را بررسی کنید.
- با قابلیت comparison این ابزار، عملکرد هر کدام را از لحاظ معیارهایی مثل رشد فالوئر، میزان تعامل و … مقایسه کنید.
- اکنون با حجمی از اطلاعات آماری دقیق و فکر شده بهترین و تاثیرگذارترین اینفلوئنسر ممکن را را انتخاب کنید.
فراموش نکنید که میتوانید از تمامی امکانات این ابزار یک هفته رایگان استفاده کنید.
منبع: nealschaffer