CTA مخفف عبارت Call To Action است. اگرچه در فارسی ترجمه دقیقی برای این مفهوم وجود ندارد اما معنای تقریبی آن معادل ” دکمه فراخوان” یا اقدام به عمل است.
در واقع CTA به معنی دعوت از کاربران برای انجام کاری است که در نهایت منجر به درگیری کاربر، برند، محصول یا خدمت میشود. CTA لزوما دکمه نیست؛ در هر قالبی از تبلیغات و یا ارتباط با مخاطب میتوان با یک عبارت موثر به عنوان کال تو اکشن، مشتری را به بازدید از سایت، شناخت برند و … ترغیب کرد.
اگر برای شما هم جذاب است که درباهی Call To Action بیشتر بدانید و با استفاده از آن به کسب و کار آنلاین خود رونق دهید، در ادامه مقاله همراه ما باشید.
CTA چه کاربردی دارد؟
دیجیتالمارکترها برای رسیدن به یک هدف اصلی تلاش میکنند: تولید و تبدیل آگهیها.
امروزه دستیابی به این هدف سختتر از قبل شده؛ چرا که هر روز استراتژیها و فناوریهای جدیدتری برای خلق محتوای خوب وجود دارد. با توجه به این موضوع میتوان گفت یافتن و حفظ مشتریان بالقوه هیچوقت تا به این اندازه سخت نبوده اما با این حال برای موفقیت کسب و کار شما ضروری است.
بنابراین، مهمترین سوالی که ذهن دیجیتالمارکترها را به خود مشغول کرده، این است که چطور توجه مشتریان بالقوه خود را جلب و آنها را به اندازه کافی نگه دارند تا به یک مشتری واقعی تبدیل شوند؟
پاسخ (CTA (Call To Action است. با کمک این ابزار بازاریابی میتوانید شانس جذب و تبدیل مشتریهای بالقوه خود را تا میزان قابل توجهی افزایش دهید. اما چگونه؟ برای دریافت پاسخ این سوال، ادامه مقاله را از دست ندهید.
چرا استفاده از CTA یا Call To Action مهم است؟
در ابتدا لازم است به چند حقیقت مهم زیر دقت کنید
- تقریبا 96% از بازدید کنندگانی که وارد سایت میشوند آماده خرید نیستند.
- اکثر بازدید کنندگان در زمانی کوتاهتر از 8 ثانیه پس از ورود به سایت، آن را ترک میکنند.
- به طور میانگین فقط 3% بازدیدکنندگان غیر از بازدید از سایت، کار دیگری نظیر کلیک، وارد کردن ایمیل و … را انجام میدهند.
- اکثر مخاطبان چیزی در حدود 59 ثانیه در لندینگ پیج حضور دارند و به دنبال آن هستند که چه چیزی ارزش توجه کردن دارد.
اعداد و ارقام بالا این حقیقت کلی را به شما یادآوری میکنند که شما با بازاریابی آنلاین به راحتی میتوانید تعداد بازدیدکنندگان از وب سایتتان را افزایش دهید (البته نه به این راحتیها). اما حتی اگر همیشه میلیونها نفر به وب سایت شما سر بزنند ولی به مشتری تبدیل نشوند، تاثیری در کسب و کار شما نخواهد نداشت.
بدون استفاده از CTA، شانس نگهداری طولانیتر افراد از دست میرود. در مقابل، ارائه یک پیام که کاربر را به انجام کار دلخواه شما هدایت کند، باعث میشود که افراد به جای چرخیدن در سایتهای مختلف روی سایت شما متمرکز شوند.
اما چرا بسیاری از کسب و کارها استفاده از CTA را نادیده میگیرند؟
بسیاری از افراد به دو دلیل مهم زیر استفاده از CTA را در استراتژیهای بازاریابی و فروش خود نادیده میگیرند:
1) با توجه به این که کاربر فقط به دنبال کسب اطلاعات و دانش بیشتر است و از تصمیم و خواسته نهایی خود آگاه است؛ بنابراین نیازی به استفاده از CTA نیست.
2) نگرانی از این که کاربر این شکل تبلیغ و هدایت به سمت عملی خاص را ناخوشایند توصیف کرده و بازخورد منفی ایجاد شود.
اما به هر دلیلی، ترک صفحات یک وبسایت بدون این که عمل خاصی انجام شود، میتواند به معنای از دست دادن پول برای آن کسب وکار باشد. در نتیجه برای داشتن یک قیف فروش کامل، تمام صفحات فروش نیازمند استفاده درست از این دکمه هستند. با به کار بردن اصول استفاده درست از این دکمه، نگرانی درباره موارد بالا بیمورد و قابل برطرف کردن خواهد بود.
اما چطور میتوانیم از CTA استفاده کنیم؟ بهتر است قبل از این که بدانیم چگونه یک CTA مناسب آماده کنیم از انواع آن اطلاعات بیشتری کسب کنیم.
انواع CTA
هدف نهایی هر Call To Action با هم متفاوت است. به همین دلیل بر اساس استراتژیهای مختلف میتوان چندین فراخوان را در صفحات مختلف قرار داد. البته باید به این نکته توجه کرد که استفاده زیاد و نابهجا از این دکمه باعث آزار مخاطب نشود.
به طور کلی 8 نوع CTA داریم که عبارتند از:
1) Lead Generation CTA یا CTA ایجاد سرنخ:
2) Call to Action دعوت به مطالعه بیشتر (Read more):
3) Product Or Service Discovery CTA یا کشف محصولات یا خدمات:
4) Social Sharing یا Call To Action اشتراک گذاری اجتماعی
5) Lead Nuteuring یا Call To Action پرورش سرنخ
6) Closing the sale یا CTA متمرکز بر فروش
7) Event Promotion یا CTA تبلیغ رویداد
8) Form Submission CTA یا تکمیل فرم
چطور یک CTA مناسب طراحی کنیم؟
1) توجه به دیزاین Call To Action
شکل:
اغلب دکمههای Call To Action به شکل مستطیل دیده میشوند. شما میتوانید با طراحی متفاوت این دکمهها، تجربهی بهتری برای بازدیدکنندگان ایجاد کنید.
تاثیر رنگها را نادیده نگیرید:
دکمههای CTA با رنگهای نارنجی، قرمز، سبز و آبی در جذب مخاطب، افزایش نرخ کلیک و نرخ تبدیل موثرتر عمل میکنند.
2) استفاده از کپیهای موثر:
CTA شما باید مشخص کند که دقیقا چه رفتاری را از بازدیدکننده میخواهد. شما میتوانید در نوشتن فراخوانهایتان خلاقیت به خرج داده و از فعلهایی مانند جستوجو کن، انتخاب کن و … به جای کلیک کن استفاده کنید.
3) از CTA های اولیه و ثانویه استفاده کنید.
بعضی از بازدیدکنندگان آماده انجام رفتاری که شما پیشنهاد میدهید نیستند. با قرار دادن گزینهای دیگر، به مخاطبانتان فرصت بیشتری برای تعامل بدهید.
4) به ایجاد فضای خالی اطراف دکمه Call To Action توجه کنید.
المانهای متعدد و رنگارنگ در اطراف CTA به نرخ تبدیل وبسایت شما صدمه میزنند. بنابراین با قرار دادن فضای خالی و تک رنگ در اطراف دکمه، دکمه فراخوان را در نظر بازدیدکننده برجستهتر کنید.
5) به جای قرار گرفتن CTAها توجه کنید.
دکمههای Call To Action را در بالای صفحه قرار دهید تا مخاطب برای کلیک روی آن نیازی به پایین رفتن در صفحه نداشته باشد.
6) بهینهسازی برای شبکههای اجتماعی:
با قرار دادن دکمههایی مانند اشتراکگذاری در لینکدین، فیسبوک و … احتمال به اشتراکگذاری محتوای خود را بیشتر کنید.
چطور متن CTA را بنویسیم؟
نوشتن جملات تبلیغاتی، نه تنها یک هنر ویژه، بلکه نوعی دانش محسوب میشود. این دانش نیز تنها با مطالعه نمونههای مشابه و تمرین به دست میآید.
در اینجا به تعدادی از تکنیکهای نوشتن یک CTA جذاب اشاره میکنیم:
این کلمات هستند که مردم را به انجام کار دلخواه شما تشویق میکنند. برای استفاده از کلمات موثر میتوانید از نکات زیر بهره ببرید:
- از فعلها استفاده کنید.
- در مخاطب احساس نیاز ایجاد کنید.
- میزان ریسک یا انجام هدف را در ذهن مخاطب به حداقل برسانید.
- روی ارزشهایی که نصیب مخاطب میشود تاکید کنید.
- مزیتهای شخصی و اجتماعی را به آنها یادآوری کنید.
- از کلمات پیچیده و اضافی استفاده نکنید.
- به مزیتهای کلیدی و اصلی اشاره کنید.
- طول CTA را نه خیلی کوتاه و نه خیلی بلند در نظر بگیرید.
با توجه به رفتار متفاوت مخاطبان نمیتوان به طور قطع دربارهی طراحی اصولی Call To Action نظر داد. بهترین کار راهاندازی تست A/B است که در مقالههای آتی به طور مفصل دربارهی آن توضیح خواهیم داد.
چطور میتوانیم با استفاده از تست A/B، میزان موفقیت CTA را اندازهگیری کنیم؟
هر مخاطب واکنشهای متفاوتی نسبت به دیگران دارد و هیچ تضمینی وجود ندارد که تمام واکنشها به کال تو اکشن شما مثبت باشد. برای این که میزان موفقیت به دست آمده توسط یک Call To Action را بسنجید، میتوانید از تست A/B استفاده کنید.
فرمول استفاده از تست A/B:
( تعداد کل ورودیهای سایت یا تعداد دفعاتی که CTA در دسترس کاربران بوده/ تعداد کل کلیک روی CTA) * 100
سخن آخر:
اگر به دنبال افزایش بازدید سایت، نرخ تبدیل (CTR)، نرخ کلیک و در نهایت کاربر، مشتری و فروش بیشتری هستید، حتما باید به این نکات دربارهی Call To Action اشراف داشته باشید. در غیر این صورت چطور ممکن است که کاربران را برای تعامل و مشارکت با خود متقاعد کنید؟
ممنون بابت مقاله کاملتون..
منو خیلی جلو انداخت
درود بر شما.
خوشحالیم که مقاله براتون مفید بوده پارسای عزیز.