E-A-T گوگل چیست و دقیقا در گوگل به چه کاری مشغول است؟ چرا شما باید در بازاریابی محتوای خود به E-A-T اهمیت بدهید؟ در پاسخ به این سوالات باید گفت روزهایی که بتوانید یک شبه در نتایج گوگل ظاهر شوید گذشته است. برای رتبهبندی خوب در گوگل، باید تخصص خود در این زمینه را تقویت کنید، دقیقا همان کاری که E-A-T گوگل انجام میدهد.
آیا E-A-T گوگل یک عامل رتبهبندی است؟
آیا گوگل E-A-T فقط به وبسایتهای YMYL مربوط میشود؟
E-A-T گوگل تضمین میکند که شما بهترین پاسخ ممکن را برای مهمترین سوالاتی که در گوگل سرچ میکنید، دریافت کنید. خواندن این مقاله 5 دقیقه زمان میبرد.
دربارهی این موضوع سوالات زیادی مطرح شده که در این مقاله قصد داریم به برخی از مهمترین آنها پاسخ دهیم. این سوالات عبارتند از:
1: E-A-T یک عامل رتبهبندی محسوب میشود یا خیر؟
2: E-A-T بر چه نوع محتوایی تاثیرگذاری بیشتری دارد؟
3: E-A-T چگونه ارزیابی میشود؟
بگذارید داستان را این گونه شروع کنیم:
دیجیتال مارکترها به دلیل داشتن اصطلاحات خاص و کلمات اختصاری مشهور هستند. اما این بار این خود گوگل بود که دو اصطلاح E-A-T و YMYL را به اصطلاحات بومی پیچیده خود اضافه کرد.
YMYL مخفف عبارت” “Your Money or Your Life است و یک الگوریتم برای سنجش و رتبهبندی کیفیت محتواست. برای گوگل فقط ارائه مناسبترین اطلاعات مهم نیست بلکه آنها به صحیح بودن این اطلاعات نیز اهمیت زیادی میدهند. با توجه به تفاوت در نحوه سرچ کاربران، پتانسیل عظیمی برای تاثیرگذاری منفی محتوا بر شادی، سلامتی و حتی ثروت آنان وجود دارد. به عبارت دیگر اگر صفحات کیفیت پایینی داشته باشند، ممکن است بر رفاه کاربر اثرگذار باشند.
بنابراین زمانی که صحبت از سلامت، مسائل مالی و ایمنی میشود، گوگل نمیخواهد نتایج خود را به صفحاتی اختصاص دهد که توصیهها، نظرات یا وبسایتهای تقلبی را به اشتراک میگذارند. در واقع گوگل سعی میکند تا آنجا که ممکن است صفحاتی را که از تخصص، قابلیت اطمینان و اعتبار بالایی برخوردارند، به کاربران پیشنهاد کند.
به عنوان یک بازاریاب دیجیتال باید به این درک رسیده باشید که گوگل هرگز نحوه کار الگوریتمها را به صورت عمومی اعلام نمیکند. بنابراین در این مقاله دستورالعملی برای موفقیت شما نداریم! با این حال مجموعهای از حدسیات مبتنی بر شواهد و مطالعات موردی را به شما ارائه میکنیم تا محتوایی با کیفیتتر و مطابق با استانداردهای گوگل منتشر کنید.
اولین سوال مهم در این زمینه این است که:
آیا E-A-T گوگل یک عامل رتبهبندی است؟
مهمترین سوالی که دربارهی E-A-T گوگل مطرح میشود، این است که آیا این الگوریتم عاملی برای رتبهبندی گوگل محسوب میشود؟ پاسخ به این سوال سختتر از چیزیست که فکر میکنید!


Gary ILLyes گوگل در پرسش و پاسخ با Marie Haynes در سال 2019 گفت که گوگل سیستم نمره داخلی ندارد. او در همین مصاحبه اضافه کرد که E-A-T توسط چند الگوریتم مفهومسازی شده و توجه به آن میتواند مفید واقع شود.
به نظر شما مهمترین نتیجهای که میتوان از این مصاحبه گرفت چیست؟
بله! هیچ الگوریتم یا آپدیت خاصی در گوگل وجود ندارد که روی E-A-T به عنوان عامل رتبهبندی تمرکز کند!
با این حال الگوریتمهای مختلف تخصص، اعتبار و اعتماد صفحات وبسایتها و نویسندگان را ارزیابی میکنند. این عوامل ممکن است بر روی وبسایتهای YMYL مانند سایتهای خبری یا یا سایتهای پزشکی تاثیر بیشتری داشته باشند، اما بعید است که آنها در ارزیابی صفحات دیگر هم به طور کامل نادیده گرفته شوند.
یکی دیگر از شواهد بزرگ مبتنی بر این که اصول E-A-T عاملی مهم برای سنجش کیفیت محتوا محسوب میشود، این است که چه فضایی در دستورالعملهای رتبهبندی کیفیت جستوجو به آنها اختصاص داده شده است. در واقع E-A-T یک سند برای کارکنان گوگل است که به صورت دستی کیفیت وبسایت را در SERP بررسی و رتبهبندی کنند. این امتیازدهیها، همانطور که وبلاگ مرکزی وبمستر گوگل بیان میکند، مستقیما بر رتبهبندی تاثیر نمیگذارد، اما در حال بررسی نحوه عملکرد الگوریتمها است. این به این معناست که E-A-T یک عامل یا اصل مهم برای بررسی کیفیت محتوا است و گوگل قصد دارد از این روش برای بهبود الگوریتمهای خود استفاده کند.
اهمیت E-A-T گوگل به حدی است که تمام دستورالعملها، یک فصل کامل را به ارزیابی آن اختصاص میدهند. این اسناد بیان میکنند که E-A-T گوگل یکی از مهمترین عوامل در تعیین کیفیت کلی یک صفحه محسوب میشود.
هم چنین با توجه به توضیحات خود گوگل در مورد نحوه عملکرد موتورهای جستوجو، تخصص منابع نیز از جمله عواملیست که بر رتبهبندی تاثیرگذار خواهد بود. باز هم با این اوصاف بسیار بعید به نظر میرسد که گوگل به طور ناگهانی تمرکز خود را از کشف لینکها و عوامل رفتاری که سیگنال اصلی رتبهبندی گوگل محسوب میشوند به E-A-T تغییر دهد.
جمله بالا نشان میدهد که E-A-T گوگل یک الگوریتم نیست، بلکه یک اصل مهم برای سنجش اعتبار و کیفیت یک محتوا به شمار میرود.
آیا گوگل E-A-T فقط به وبسایتهای YMYL مربوط میشود؟
یکی از دلایل اصلی توجه گوگل به تخصص و اقتدار، ارائه دقیقترین اطلاعات به کاربران وبسایتهای YMYL است. در واقع وبسایتها و مشاغلی هستند که میتوانند بر پول و زندگی شما تاثیر به سزایی داشته باشند. در این جا به چند نمونه از وبسایتهای YMYL اشاره میکنیم:
- اخبار
- مشاوره حقوقی
- مشاوره مالی
- مشاورات پزشکی
- آنلاین شاپها
بدون هیچ شکی، اگر صاحب یکی از این وبسایتها هستید باید E-A-T گوگل را در نظر بگیرید. ولی اگر وبسایت شما شامل وبسایتهای YMYL نمیشود هم باید به همان اندازه به E-A-T اهمیت بدهید؟
باید گفت که تخصص در همه موضوعات مهم است ولی میتوان فرض کرد که E-A-T در مباحث مربوط به YMYL بسیار مهمتر خواهد بود. بنابراین E-A-T گوگل برای تمامی کوئریها اهمیت دارد ولی این اهمیت برای بعضی از آنها بسیار مهمتر است.
به عنوان مثال اگر به دنبال عکسهای بامزه از یک گربه میگردید، E-A-T اهمیت چندانی پیدا نمیکند و احتمالا برای گوگل آنقدرها مهم نیست که در این بین به طور اتفاقی عکس گربهای که با مزه نیست را هم ببینید. ولی اگر به دنبال دوز مناسب آسپرین در دوران بارداری هستید، E-A-T بسیار اهمیت پیدا میکند.
هم چنین در نظر داشته باشید که اگر محتوای شما توسط نویسندهای ناشناس نوشته شده باشد یا آن را در وبسایتی غیر قابل اعتماد که از اعتبار چندانی برخوردار نیست منتشر کنید، احتمال این که گوگل آن را نادرست و گمراهکننده تلقی کند بسیار زیاد است.
EAT چگونه ارزیابی میشود؟
تخصص، اعتبار و قابل اعتماد بودن مفاهیم مشابهی هستند اما یکسان نیستند و هر کدام به طور مستقل با استفاده از مجموعهای از معیارها ارزیابی میشوند.
Expertise
متخصص به معنای دارا بودن سطح بالای دانش یا مهارت در یک زمینه خاص است. این تخصص در درجه اول در سطح محتوا ارزیابی میشود نه در سطح وبسایت یا سازمان.پس میتوان گفت که گوگل به دنبال محتوایی است که توسط یک متخصص موضوعی ایجاد شده باشد. به عنوان مثال یک حسابدار رسمی صلاحیت بیشتری برای نوشتن محتوایی در مورد مالیات دارد تا یک نویسنده که صرفا چند پست بلاگ کوتاه را در این باره مطالعه کرده است.
Authoritativeness
زمانی که کاربران یک فرد یا یک وب سایت را در مقایسه با سایر متخصصان و وبسایتهای دیگر منبع اصلی یک موضوع میدانند اقتدار معنی پیدا میکند. پس اقتدار دربارهی شهرت و محبوبیت است.
برای ارزیابی این اعتبار، امتیازدهندگان گوگل به دنبال بینشی از شهرت وبسایت یا فرد هستند. این بینش از منابع مستقل جمعآوری میشود و ربطی به اطلاعاتی که خود فرد یا وبسایت منتشر میکند ندارد. ویکیپدیا یکی از منابع خوبی اطلاعاتی است که گوگل از آن نام میبرد.
مهم این است که به یاد داشته باشید که اقتدار یک مفهوم نسبی است. به طور مثال ایلان ماسک و تسلا منابع معتبر اطلاعاتی در مورد وسایل نقلیه برقی هستند، ولی در مورد مثلا سئو قدرت بسیار کمی دارند.
Trustworthiness
اعتماد درباره مشروعیت، شفافیت و صحت وبسایت و محتوای شماست! رتبهدهندهها به دنبال موارد متعددی برای ارزیابی قابلیت اطمینان هستند؛ از جمله این که آیا وب سایت، فرد منتشرکننده محتوا را مشخص میکند یا خیر. داشتن اطلاعات تماس درست و کافی نیز نیز برای کوئریهای YMYL و فروشگاههای آنلاین بسیار مهم است.
رتبهدهندهها دقت محتوا را هم در نظر میگیرند. مثلا سایتهای اطلاعاتی یا مجلههای خبری باید محتوای دقیق و به روز منتشر کنند و چنین صفحاتی باید از پشتیبانی یک متخصص حرفهای نیز برخوردار باشند. مثلا یک مقاله با اطلاعات رضایتبخش و منابع خارجی قابل اطمینان میتواند رتبه بالایی در صفحات گوگل کسب کند.
نظر نهایی در ارتباط با E-A-T گوگل
مشکل E-A-T گوگل این است که کیفیت یک مفهوم انسانی است و شما نمیتوانید به کامپیوتر بگویید بر اساس E-A-T صفحات را رتبهبندی کند، چرا که او تنها قادر به درک بیت و بایتهاست.
راهحل گوگل برای حل این مشکل این است:
1: مهندسان گوگل به تغییر الگوریتمهایی فکر میکنند که ممکن است کیفیت نتایج جستوجو را بهبود ببخشند.
2: آنها نتایج جستوجو را بدون تغییرات انجام شده به رتبهدهندگان کیفیت نشان میدهند. در این صورت وظیفهی این افراد فراهم کردن فیدبک (feedback) برای گوگل است.
3: گوگل از این فیدبکها استفاده میکند تا ببیند تغییرات اعمال شده بر نتایج جستوجو تاثیرات مثبت یا منفی داشته است و اگر نتایج مثبت بود، تغییرات اعمال شود.
با استفاده از این فرآیند، مهندسان گوگل میتوانند سیگنالهای ملموسی را که با E-A-T گوگل هماهنگ هستند را درک کرده و الگوریتمهای رتبهبندی را بر این اساس تنظیم کنند.
پس آیا وبسایتها امتیاز E-A-T دارند؟
بعد از خواندن این مقاله، یک پاسخ قطعی برای این سوال وجود دارد؛ خیر!
گوگل به وبسایتها امتیاز E-A-T نمیدهد. ولی از نظر رتبهدهندگان کیفیت، هنوز راههایی برای بالاتر بردن E-A-T محتوا وجود دارد، این راهها عبارتاند از:
1: لینکهای بیشتری بسازید.
2: مطالب خود را به روز نگه دارید.
3:حقایق را بررسی کنید.
4: نظرات (review) بیشتری دریافت کنید.
5: با متخصصان حوزه خود همکاری کنید یا به عبارتی متخصصان را استخدام کنید.
6: اطلاعات تماس کافی داشته باشید
8: صفحه ویکی پدیا داشته باشید.
9: به دنبال این باشید که افراد معتبر در حوزه کاری مشابه، شما را معرفی کرده یا از شما نام ببرند.
در نهایت باید گفت که E-A-T برای بهبود سئو شما مهم است، به ویژه اگر موضوعات YMYL را پوشش میدهید. بنابراین سعی کنید که به این موضوع اهمیت ویژهتری بدهید.
منبع: ahrefs
این مطلب برای من خیلی مفید بود.