راهاندازی کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ، یک استراتژی بازاریابی جدید در دنیای پرطرفدار دیجیتال مارکتینگ است که بسیار سریع پیشرفت کرد و استقبال زیادی از آن شد. در این کمپینها، صاحبان کسبوکار یا آژانسهای مارکتینگ، با برندها و افراد تأثیرگذار در شبکههای اجتماعی برای معرفی خدمات و محصولاتشان همکاری میکنند تا بتوانند به اهدافی همچون معرفی برند، جذب مشتری و افزایش میزان فروش برسند. نکتۀ مهم در کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ اجرای درست آنها و رسیدن به نرخ مشارکت بالاست؛ زیرا اگر این کمپینها بهدرستی و مطابق استانداردها برگزار نشوند، نتیجۀ معکوس خواهند داشت و کسبوکار یا شرکت مربوطه با رکود و ضرر مواجه خواهد شد.
متوسط نرخ مشارکت در کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ چقدر است؟
همانطور که میدانید، مهمترین و اصلیترین فضا برای برگزاری کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ، اینستاگرام و در مرتبۀ بعدی توئیتر و فیسبوک است. در سال 1398 آماری از متوسط نرخ مشارکت در کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ در دو بستر اینستاگرام و توئیتر منتشر شد که تحلیل اطلاعات آن نتایج جالب و مفیدی به دست داد. در ابتدا نگاهی به این آمار میاندازیم:
براساس این دادههای آماری که نرخ مشارکت در کمپینها را با توجه به مشارکت فالوئر اینفلوئنسرها نسبت به تعداد کل دنبالکنندگانشان استخراج کرده است، میتوان نتیجه گرفت متوسط نرخ مشارکت فالوئرها در کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ، با مجموع تعداد فالوئر اینفلوئنسرها رابطۀ معکوس دارد؛ یعنی هرچه تعداد فالوئرها کمتر باشد، نرخ مشارکت در کمپین بیشتر و هرچه این تعداد بیشتر باشد، نرخ مشارکت کمتر خواهد شد!
این نتیجۀ عجیب و دور از انتظار، بیانگر آن است که در سال گذشته کمپینهای بیشتری در صفحات میکرواینفلوئنسرها برگزار شده و کمپینهای صفحۀ ماکرو اینفلوئنسرها (که تعداد فالوئرهای بسیار بیشتری دارند) چندان موفق و اثربخش نبوده است.
برای کمپینها باید به سراغ کدام اینفلوئنسرها رفت؟
1) به نوع کسبوکارتان توجه کنید.
دقت کنید که زمینه و نوع کسبوکار شما چیست و کدام اینفلوئنسر میتواند بازدهی بیشتری برای آن داشته باشد.
2) ماهیت کمپین را در نظر بگیرید.
یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار در انتخاب اینفلوئنسر مارکتر این است که ماهیت کمپین شما چیست و چه هدفی از برگزاری آن دارید.
3) مخاطبان هدفتان را مشخص کنید.
باید بدانید که به دنبال کدام گروه از مخاطبان و کاربران برای کمپین خود هستید و این مخاطبان را در صفحات کدام اینفلوئنسرها میتوان یافت.
4) اینفلوئنسر همسو با خودتان را انتخاب کنید.
رکن اصلی موفقیت و بازدهی بیشتر کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ این است که اینفلوئنسر همسو با کسبوکار خودتان را پیدا کنید که محتواهایی در راستای اهداف شما تولید و منتشر میکند. تم کاری و موضوع پیج آنها باید بهنحوی به شما مربوط باشد. اگر اینفلوئنسرهای غیرمرتبط با حوزههای کاری خود را برای کمپینها انتخاب کنید، نرخ مشارکت در کمپین پایین خواهد آمد، زیرا مخاطبان مشترکی ندارید و درنتیجه تمام هزینههایتان به هدر خواهد رفت. با این کار، بهاصطلاح در خیابانی منتظر اتوبوس ایستادهاید که اصلاً ایستگاه اتوبوس ندارد!
بنابراین یکی از مهمترین کارهایی که برای کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ و دریافت بهترین و بیشترین بازدهی از آنها باید انجام بدهید، انتخاب مناسبترین اینفلوئنسر است. تنها با این کار است که میتوانید متوسط نرخ مشارکت در کمپینهای خودتان را به میزان قابل توجهی افزایش بدهید.
متوسط نرخ مشارکت در کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ چگونه محاسبه میشود؟
درست است که تمامی آمارها نشاندهندۀ رشد اینفلوئنسر مارکتینگ است، ولی چیزی که در این آمار اشارهای به آن نمیشود این است که آیا کیفیت برگزاری این کمپینها مناسب بوده است یا نه. شما باید عملکرد کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ خود را پیگیری کنید تا مطمئن شوید بازده مناسبی دارد و برای سرمایهگذاری بهتر از گزینههای دیگر بازاریابی است. یکی از مهمترین کارها برای آگاهی از بازدهی کمپینها، محاسبۀ نرخ متوسط مشارکت کاربران در آن است. برای محاسبۀ این نرخ، باید اقدامات زیر را انجام دهید:
1) از ابتدا معیارهایی برای سنجش عملکرد کمپین در نظر بگیرید.
لازمۀ این کار مشخص بودن اهداف شما از برگزاری کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ است. به عنوان مثال اگر هدف شما افزایش درآمد است، باید میزان رشد ریالی یا درصدی را در نظر بگیرید.
2) یک جدول زمانی تنظیم کنید.
برای مثال میتوانید افزایش ترافیک پیج یا وبسایت خود را بعد از گذشت دو هفته از راهاندازی کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ، اندازهگیری کنید.
3) میزان بازخورد از هر اینفلوئنسر را جداگانه یادداشت کنید.
باید توجه کنید که میزان مشارکت و بازخورد از صفحۀ هر اینفلوئنسر چقدر بوده است تا بتوانید تصمیم بگیرید که همکاریتان را با او ادامه میدهید یا نه.
4) نرخ مشارکت را بهصورت سیستمی محاسبه کنید نه دستی.
سیستمهای ردیابی و ارزیابی بسیاری برای محاسبه و آنالیز میزان مشارکت در کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ وجود دارد که با استفاده از آنها میتوانید دادههای خود را با سرعت و دقت بیشتری بررسی و تحلیل کنید.
مهمترین سیستم عاملهای محاسبه نرخ مشارکت در کمپینها چیست؟
-
NeoReach
این سیستم دارای ویژگیهای گزارشگیری و ردیابی حرفهای است و امکان ارزیابی عملکرد و مشارکت در کمپین را در بازههای زمانی مختلف برایتان فراهم میکند. از دیگر امکانات این سیستم میتوان به ارزیابی عملکرد کلی کمپین، تشخیص پستهای تأثیرگذار، محاسبۀ نرخ مشارکت و بازگشت سرمایه اشاره کرد.
-
TapInfluence
با این سیستم میتوانید عملکرد هر اینفلوئنسر را براساس معیارهایی مانند دسترسی، بازگشت سرمایه، میزان تعامل و مشارکت و مقدار کل سرانه ارزیابی کنید.
-
Grin
این سیستم امکان ارزیابی عملکرد کمپین را براساس معیارهایی مثل تبدیل، محتوا، درآمدزایی، بازگشت سرمایه، ارزش رسانه، مشارکتها، تعداد کلیکها و نمایشها فراهم میکند.
سخن پایانی:
برگزاری کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ از راههای جدید و بسیار تأثیرگذار در میان شیوههای نوین بازاریابی دیجیتال است که طرفداران زیادی دارد. پلتفرم CoCo که پلتفرمی جامع برای جمعآوری، ارزیابی و تحلیل دیتاهای اینستاگرامی است، میتواند اطلاعات جامع و مفیدی دربارۀ میزان مؤثر بودن کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ اینستاگرامی در اختیار شما قرار دهد. به خاطر داشته باشید برای اینکه بازخورد بهتری از این کمپینها دریافت کنید، باید به نکات و ریزهکاریهایی توجه داشته باشید که در این مقاله بهطور کامل به آنها اشاره شد.