به نظر شما نحوۀ تعامل ما در همکاری با اینفلوئنسرها چه تأثیری روی موفقیت کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ میگذارد؟
اگر شما هم صاحب یک کسبوکار یا برند باشید، حتماً اسم اینفلوئنسر مارکتینگ را شنیدهاید. اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از جذابترین امکانات شبکههای اجتماعی و بهخصوص اینستاگرام برای تبلیغات و برندینگ است. با رواج استراتژیهای بازاریابیهای درونگرا، همکاری با اینفوئنسرها به منظور افزایش نرخ فروش، Brand Awareness (آگاهی از برند) و… نیز افزایش یافته است.
در این مقاله قصد داریم به چگونگی همکاری برندها و کسبوکارها با اینفلوئنسرها بپردازیم. در ادامه نیز به چالشهای این همکاری، چگونگی برقراری ارتباط با اینفلوئنسرها و برگزاری کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ خواهیم پرداخت. خواندن این مقاله 4 دقیقه زمان می برد.
در ادامه این مقاله دربارهی موضوعات زیر اطلاعات کسب می کنیم:
- اینفلوئنسر مارکتینگ چیست و چگونه به آنها پیشنهاد همکاری بدهیم؟
- چرا همکاری با اینفلوئنسرها برای برندها مهم است؟
- مراحل مختلف همکاری با اینفلوئنسرها
- پیشنهاد ویژه استفاده از پلتفرم CoCo برای آنالیز کمپینهای تبلیغاتی
اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟
ما در مقالات قبلی خود به معرفی اینفلوئنسر مارکتینگ پرداختهایم. اما لازم است که در اینجا دوباره اشارهای مختصر به آن داشته باشیم.
اینفلوئنسر مارکتینگ نوعی از بازاریابی در شبکههای اجتماعی است. در این شیوه شرکتها برای تبلیغات به سراغ اینفلوئنسرها میروند. دلیل مؤثر بودن این شیوه از بازاریابی این است که دنبالکنندگان اینفلوئنسرها معمولاً به آنها اعتماد دارند. همین اعتماد نیز موجب تأثیرگذاری بیشتر تبلیغات و معرفی اینفلوئنسرها میشود.
علت کاربردی و موثر بودن اینفلوئنسر مارکتینگ استفاده از استراتژیهای مهم بازاریابی مثل بازاریابی دهان به دهان (word of mouth marketing) و اثبات اجتماعی (social proof) است. مشتریان بیش از اینکه به شرکتها و تبلیغات محصولات و خدماتشان اعتماد کنند، حرف کسانی را میپذیرند که جزو دوستان، نزدیکان و آشنایانشان باشند. بنابراین در نسل جدید بازاریابی، بازاریابی درونگرا گوی سبقت را از شیوههای بازاریابی برونگرا ربوده است.
بیشتر بخوانید: تقسیمبندی انواع اینفلوئنسر براساس تعداد فالوئرها
چرا همکاری با اینفلوئنسرها برای برندها مهم است؟
آیا برایتان پیش آمده که از یک محصول یا خدمت استفاده کنید، صرفاً به دلیل اینکه شخص مورد علاقۀ شما آن را معرفی کرده است؟ این اولین مواجهۀ شما با اینفلوئنسر مارکتینگ بوده است!
اگر بخواهیم با تاریخچۀ اینفلوئنسر مارکتینگ آشنا شویم، باید بدانیم که حدود یک دهه قبل، حوزۀ اینفلوئنسر مارکتینگ و همکاری با اینفلوئنسرها به افراد مشهور و چند وبلاگنویس (بلاگر) حرفهای محدود میشد. اما این روزها و با گسترش استفادۀ مردم از شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام، تعداد اینفلوئنسرها هم افزایش یافته است. اگر شما هم قصد همکاری با اینفلوئنسرها برای رشد کسبوکار و شناخته شدن برندتان را دارید، ابتدا باید بدانید که آیا بازاریابی از طریق اینفلوئنسرها مناسب شما هست یا نه. ما در ادامه سعی میکنیم راهنماییهای کاربردی در این زمینه را به شما ارائه کنیم.
چگونه به اینفلوئنسرها پیشنهاد همکاری بدهیم؟
اهمیت همکاری با اینفلوئنسرها بسیار زیاد است. منظور ما از همکاری مؤثر این است که شما چطور میتوانید پیش از اجرای کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ، مطمئن شوید اینفلوئنسر مناسبی را انتخاب کردهاید و محتوای تولیدی او شما را به هدفتان میرساند.
آیا میدانید چه عواملی باعث میشود در همکاری با اینفلوئنسر ها به یک مشارکت موفق و حرفهای برسیم؟ در اغلب مواقع برندها خیلی جدی و از موضع قدرت وارد مذاکره با اینفلوئنسر ها میشوند. یک متن از پیش تهیه شده به آنها میدهند تا دقیقاً همان را در تبلیغ استفاده کنند. این اصرار برندها ممکن است بر روی نحوۀ تعامل اینفلوئنسرها با مخاطبانشان تأثیر منفی بگذارد. همانطور که میدانید عواقب این تأثیر منفی در نهایت به ضرر خود برند خواهد بود. البته گاهی هم برندها همکاری با اینفلوئنسرها را اصلاً جدی نمیگیرند و محدودیت خاصی برای تولید محتوایشان ندارند. این مسئله هم خطرناک است. در چنین موقعیتی شما هیچ خواستهای از اینفلوئنسر ندارید و او هم دقیقاً نمیداند چه باید بکند.
چه باید کرد؟
بهترین راه این است که دقیق و کامل به اینفلوئنسر بگویید که از او چه میخواهید، اما به او فضایی بدهید تا با توجه به شناختی که از علایق مخاطبانش دارد، برند شما را تبلیغ کند.
مراحل همکاری با اینفلوئنسرها چیست؟
مهم ترین نکته در همکاری با اینفلوئنسرها این است که این چهار مرحله را کامل و اصولی طی کنید:
-
تماس با اینفلوئنسرها (Outreach)
نحوۀ برقراری تماس شما با اینفلوئنسرها بسیار مهم است. براساس آمار، اغلب اینفلوئنسرها چیزی حدود 50 درصد از پیشنهادهای همکاری را میپذیرند. پس اگر همکاری با اینفلوئنسرهای خاصی برایتان مهم است، باید یک ارتباط مؤثر با آنها برقرار کنید. به آنها بگویید که چرا انتخابشان کردهاید و کدام وجه کاریشان برای شما ارزشمند بوده است. البته نباید بیش از اندازه و اغراق شده از آنها تعریف کنید. این کار ممکن است نتیجۀ عکس داشته باشد.
-
متنی که به اینفلوئنسر میدهید (Brief)
متن بریف باید طوری نوشته شود که هم راهنمای خوبی برای اینفلوئنسر باشد و هم لحن تحکمآمیز نداشته باشد. شما همیشه باید فضایی برای خلاق بودن را در اختیار اینفلوئنسرها قرار بدهید. دربارۀ اینکه چه چیزی برای برند شما اهمیت دارد و انتظار دارید از همکاری با آنها به چه نتیجهای برسید هم بنویسید. بر سر استراتژیهای تبلیغاتی هم با هم توافق کنید، اما آزادی عمل در جزئیات را به اینفلوئنسر بسپارید. آنها مخاطبانشان را بیشتر از شما میشناسند و میدانند چه محتوایی تأثیر بیشتری روی آنها میگذارد.
-
بازخورد مناسب بدهید (Feedback)
ممکن است نمونۀ کاری را که اینفلوئنسری برایتان میفرستد کاملاً نپسندید. باید بدانیم که اینفلوئنسرها براساس خلاقیت خودشان کاری را انجام میدهند. اگر از نتیجۀ کارشان راضی بودیم، باید به وجههای خلاقانه و مثبت کارشان اشاره کنیم. در صورتی که نتیجۀ کارشان رضایت ما را جلب نکرد نیز باید نظرات خودمان را برای اصلاح کار به آنها بگوییم. در اولین همکاری شما با اینفلوئنسرها مدتی زمان لازم است تا با آزمون و خطاهای مختلف و گفتگوهای طولانی به توافق برسید. پس صبور باشید و بهطور منطقی با آنها گفتگو کنید.
-
نتایج کمپین را آنالیز کنید
هدف شما از برگزاری کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ چه بوده است؟ برند سازی، معرفی خدمات محصولات یا جذب فالوئر؟ چطور میتوانید مطمئن شوید که به اهداف مورد نظرتان رسیدهاید؟ دیتاهای حاصل از کمپین را چگونه آنالیز و صحت سنجی میکنید؟
بخش کمپین پلتفرم آنالیز و تحلیل دیتای CoCo در این زمینه میتواند راهنمای خوبی برایتان باشد. شما با اضافه کردن نام و لینک پست کمپینهای تبلیغی خود در CoCo میتوانید با تعیین هدف در سه حوزۀ Engagement، کامنت و لایک (با توجه به اولویت اصلی خودتان)، گزارشهای دقیق و لحظهای از کیفیت، میزان دیده شدن و محبوبیت پستهای کمپینتان بگیرید و از این طریق کیفیت کمپینهای ایجاد شده را ارزیابی و تحلیل کنید.
سخن پایانی
برای طراحی یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ موفق هم باید شناخت کاملی از مخاطبان خودتان داشته باشید و هم مخاطبان اینفلوئنسرها. کمپینی موفق خواهد بود که همخوانی زیادی بین مخاطبان شما و اینفلوئنسر مورد نظرتان وجود داشته باشد. پس تصور نکنید که هر چه تعداد فالوئرهای یک اینفلوئنسر بیشتر باشد، نتایج نهایی تبلیغات و کمپین شما هم فوقالعادهتر خواهد بود. بنابراین رکن بزرگ موفقیت کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ و همکاری با اینفلوئنسرهای مختلف، رفتار حرفهای شما و طرف مقابلتان و همچنین داشتن مخاطبان هدف مشترک زیاد است.
شما میتوانید برای دریافت مشاورههای تخصصی در حوزۀ اینفلوئنسر مارکتینگ یا برگزاری کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ، با آژانس دیجیتال مارکتینگ مهتاب در تماس باشید.