اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

اینفلوئنسر مارکتینگ تاثیر جادویی روی افزایش فروش محصولات برندها دارد.
شاید این جمله را زیاد شنیده باشید ولی همیشه این سوال برایتان پیش آمده باشد که چگونه امکان پذیر است. به نوعی می توان گفت اینفلوئنسر مارکتینگ برای کسب و کارها مانند خوردن نوشیدنی انرژی زا برای ورزشکاران قبل از شروع مسابقه شان است! همانطور که خوردن نوشیدنی انرژی زا باعث می شود انرژی آن ها قبل از شروع مسابقه خیلی زیاد شود، اینفلوئنسر مارکتینگ هم تاثیر جادویی عجیبی روی افزایش مشتری و فروش محصولات برندها دارد. در مطالعه ای که مؤسسه اینفلوئنسر مارکتینگ هاب انجام داد مشخص شد که به دست آوردن مشتری از طریق اینفلوئنسر مارکتینگ ۲ برابر سریعتر از به دست آوردن مشتری از طریق جستجوی ارگانیک است.
برای تاثیرگذار بودن اینفلوئنسر مارکتینگ روی افزایش مشتری و فروش محصولات، کارهای دیگری نیز لازم است. ازجمله برگزاری کمپین های خاص، تولید محتوای مناسب و از همه مهمتر انتخاب اینفلوئنسر مناسب برای تبلیغ محصولات.
بنابراین اول باید به تعریف روشنی از این موضوع برسیم که:
اینفلوئنسر کیست و چه کاری را انجام می دهد؟
اگر در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام و توییتر فعال باشید حتما افرادی را می شناسید که در دنیای واقعی شهرت خاصی ندارند اما در فضای مجازی شهرت بسیار بالایی دارند و گاهی این شهرت به قدری زیاد می شود که باعث معروفیت فرد در جامعه نیز می شود.
به افرادی که از طریق محتواها و تاثیرگذاری بر مخاطبان شان در فضای مجازی شناخته می شوند، اینفلوئنسر می گویند. به طور مثال: پزشکی که مطالب پزشکی می نویسد، فردی که روزمره ی خود را با مخاطبانش به اشتراک می گذارد، آشپزی که دستورات و فوت و فن های آشپزی اش را به اشتراک می گذارد و … . همه این افراد به نوعی اینفلوئنسر محسوب می شوند. این افراد بر روی مخاطبان خودشان تاثیر بالایی دارند یکی به این دلیل که مخاطب با علاقه خودش این افراد را دنبال می کند و دلیل دیگر اعتماد مخاطبان به این افراد است.
اهمیت داده در اینفلوئنسر مارکتینگ:
در ابتدا به بررسی آماری اهمیت اینفلوئنسر مارکتینگ می پردازیم.
1) اینفلوئنسرهایی که سلبریتی نیستند نسبت به سلبریتی ها 10 برابر تأثیرگذاری بیشتری بر تصمیم خرید مردم
دارند.
2) %47 اینفلوئنسرها با برندهایی همکاری میکنند که ارزش های آن ها همسو با ارزش های خودشان باشد.
3) مؤسسه مارکتلی مطالعه ای روی بیش از ۸۰۰ هزار اکانت اینستاگرام انجام داد و مشخص شد اکانت های
اینستاگرامی که کمتر از ۱۰۰۰ فالوئر دارند؛ نرخ لایک % ۸ و نرخ کامنت % ۰٫۵ دارند.
4) در مطالعه مارکتلی مشخص شد اکانت های اینستاگرامی که بیش از ۱۰ میلیون فالوئر دارند؛ نرخ لایک % ۱٫۶
درصدی و نرخ کامنت % ۰٫۰۴ دارند.
5) محبوب ترین پلتفرم برای پیاده سازی کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ در بین کارشناسان بازاریابی، اینستاگرام است. اسنپ چت و توئیتر نیز کمترین محبوبیت را در میان کارشناسان دارند.
داده ها چه نقش در شکل گیری کمپین ها دارند؟
امروزه عصر، عصر داده و دیتاست. با داده ها شرکت ها می توانند به راحتی به مقاصد خودشان برسند. امروز به دست آوردن داده های صحیح و دقیق سخت است. اگر امروز شما بخواهید یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ را شروع کنید. تنها داده های شرکت خودتان از جمله توزیع جنسیت مشتریان، سن مشتریان تا حدی سابقه آن ها را در اختیار دارید اما به دست آوردن داده های اینفلوئنسرهایی که می خواهید با آن ها کار کنید کار راحتی نیست و سوال مهمتری که پیش می آید این است که چه محتوایی بر روی اکثر مخاطبین هدف شما در کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ تاثیر می گذارد؟
در مطالعه ای که مؤسسه اینفلوئنسر مارکتینگ هاب انجام داد مشخص شد که % ۴۶ کارشناسان بازاریابی سالانه ۲ تا ۵کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ برای هر برند اجرا میکنند. % ۳۰ کارشناسان نیز بیش از ۵ کمپین در سال برای هر برند اجرا میکنند.
برای ایجاد و ادامه یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ عالی باید داده های دقیقی ازاینفلوئنسرها داشته باشید.
COCO پلتفرم مدیریت فضای های مجازی با تاکید بر اینستاگرام است که توسط آژانس دیجیتال مارکتنیگ مهتاب توسعه پیدا کرده است و شما می توانید ابتدا دقیق ترین داده ها را از اینفلوئنسرها در آن پیدا کنید و در ادامه روند کمپین تان را با آن بررسی کنید و اصلاحات لازم را انجام دهید. مهتاب تمام آنچه را که برای شروع، ایجاد و بررسی یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ نیاز است را به ارمغان آورده است.